Teriyaki-lohi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading ... Loading ...

Klassinen teriyaki-kastike sopii marinadiksi lohen lisäksi monelle lihalle. Se on helppo tehdä itse.

Ainekset neljälle

  • 700g lohifile nahalla

Teriyaki-kastike

  • 1 dl tummaa soijaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 3 rkl vettä tai valkoviiniä
  • 2 rkl sokeria

Kiehauta teriyaki-kastikeainekset.

Valmistele lohifilee. Poista rasvat ja trimmaa pyrstöstä pätkä pois.

Ota uunivuoka, johon kala sopii mahdollisimman napakaksi. Valele öljyllä. Haarukoi lohi pussista vuokaan nahkapuoli alaspäin. Leikkaa liha nahkaan asti valmiiksi tuuman kokoisiksi annospaloiksi. Kaada teriyaki-kastike lohen päälle niin, että kastiketta valuu myös leikattuihin viiltoihin. Ripottele lohen päälle vielä suolaa, sokeria ja seesaminsiemeniä.

Paista teriyaki-lohta 215 asteisessa uunissa vartin verran. Lohi saa jäädä sisältä mehukkaaksi. Jos se narskuu hampaissa on mennyt ylikypsäksi.

Nosta lohi vuoasta tarjolle ja lorauta teriyaki ainekset vielä kattilaan. Kiehuta kovalla lämmöllä niin että loppu kastike siirappisoituu. Kaada siirappi vielä tarjoiluastiassa olevan lohen päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi