Teriyaki-lohi

Klassinen teriyaki-kastike sopii marinadiksi lohen lisäksi monelle lihalle. Se on helppo tehdä itse.
Kommentit 0
Luettu 12 343
Tulostettava sivu
Teriyaki-lohi

Ainekset neljälle

700g lohifile nahalla.

Teriyaki-kastike
1 dl tummaa soijaa
1 rkl etikkaa
3 rkl vettä tai valkoviiniä
2 rkl sokeria

 

Lähetetty: 17.09.2012

Reseptin valmistusohjeet

Kiehauta teriyaki-kastikeainekset.

Valmistele lohifilee. Poista rasvat ja trimmaa pyrstöstä pätkä pois.

Ota uunivuoka, johon kala sopii mahdollisimman napakaksi. Valele öljyllä. Haarukoi lohi pussista vuokaan nahkapuoli alaspäin. Leikkaa liha nahkaan asti valmiiksi tuuman kokoisiksi annospaloiksi. Kaada teriyaki-kastike lohen päälle niin, että kastiketta valuu myös leikattuihin viiltoihin. Ripottele lohen päälle vielä suolaa, sokeria ja seesaminsiemeniä.

Paista teriyaki-lohta 215 asteisessa uunissa vartin verran. Lohi saa jäädä sisältä mehukkaaksi. Jos se narskuu hampaissa on mennyt ylikypsäksi.

Nosta lohi vuoasta tarjolle ja lorauta teriyaki ainekset vielä kattilaan. Kiehuta kovalla lämmöllä niin että loppu kastike siirappisoituu. Kaada siirappi vielä tarjoiluastiassa olevan lohen päälle.

Viinisuosituksia tälle ruoalle

35 South B.O. Chardonnay
: : Valkoviinit : : alle 10 € : : aasia
Kommentit 0
Chile
luettu x 692
Samppanja: Charles Heidsieck Brut R...
: : Kuohuviinit : : yli 30 € : : aperitiivi
Kommentit 0
Ranska
luettu x 641

Reseptisuositukset

Udon-nuudelit
Paksuus ja mausteliemi tekevät näistä nuudeleista erinomaisen maukkaita ja poikkeavia muiden maiden vastaaviin.
Aasia
Lisuke
luettu 4,766
kommentit 0
Hedelmiä sabayonkastikkeessa
Sabayon on viinivaahtokastike. Gourmet olemuksestaan huolimatta se on nopea ja helppo tehdä.
K-Eurooppa
Jälkiruoka
luettu 4,669
kommentit 0

Kommentoi

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.