Possun paahtokylki

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...Loading...

Possun kylki on edullista ja se on rasvaisuutensa ansiosta hyvä grillattava. Possun paahtokylki onnistuu toki myös uunissa.

Ainekset neljälle

  • n. 1 kg paksua possun kylkeä läskillä (luut ja rustot pois)
  • 4 oksaa rosmariinia

Marinadi

  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl paprikajauhoa
  • 1 rkl sipulijauhoja
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl ruokosokeria

Laita possunkylki leikkuulaudalle ja viillä läskipuolelle tiheä ristikko. Viillot saavat mennä lihaan asti.

Sekoita marinadiainekset. Laita kylki isoon pakastuspussiin ja kaada marinadi sinne. Hiero marinadi ympäri lihaa. Lisää vielä rosmariininoksat pussiin. Jätä jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, miellään seuraavaan päivään.

Possun paahtokylki grillissä:
Laita liha grilliin (pieni liekki) parilalle läski alaspäin. Anna ruskistua siinä hissukseen 10-15 minuuttia. Kun läski on lähes sulanut ja hyvin rapasakoitunut siirrä paahtokylki lihapuoli alaspäin ylätasolle ja jatka paahtamista n. 30 minuuttia. Jos näyttää kalvakalle, niin ota liekissä vielä väriä lopuksi.

Uunissa:
Laita kylki uunivuokaan marinadeineen läskipuoli ylöspäin. Paahda ylätasolla 180 astetta / 45 minuuttia niin että läski rapsakoituu. Siirrä alemmas jos alkaa mustua ennen aikojaan.

Ota paahtokylki leikkuulaudalle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään vartiksi. Leikkaa poikkisyin ohuiksi siivuiksi ja aseta tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi