Possun paahtokylki

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)
Loading ... Loading ...

Possun kylki on halpaa ja siitä saa oikealla käsittelyllä herkullisen ruoan vaikka grillattavaksi.

Possun paahtokylki neljälle

  • 1 kg paksua possun kylkeä läskillä (luut ja rustot pois)
  • 4 oksaa rosmariinia

Marinadi

  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl paprikajauhoa
  • 1 rkl sipulijauhoja
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl ruokosokeria

Laita possun kylki leikkuulaudalle ja viillä läskiin tiheä ristikko. Saa mennä lihaan asti.

Sekoita marinadiainekset. Laita kylki isoon pakastuspussiin ja kaada marinadi sinne. Hiero marinadi ympäri lihaa. Lisää vielä rosmariininoksat pussiin. Jätä jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, miellään seuraavaan päivään.

Grillissä:
Laita liha grilliin (keskilämpö) parilalle läski alaspäin. Anna ruskistua, jopa mustua siinä hissukseen 15-20 min. Kun läski on lähes sulanut ja hyvin rapasakoitunut siirrä lihapuoli alaspäin ylätasolle ja jatka 20 minuuttia paahtamista. Jos näyttää kalvakalle niin ota liekissä vielä väriä lopuksi.

Uunissa:
Laita kylki uunivuokaan läski ylöspäin. Paahda ylätasolla 200 astetta ja puolisen tuntia, niin että läski rapsakoituu. Siirrä alemmas jos alkaa mustua ennen aikojaan.

Ota liha, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään vartiksi. Leikkaa poikkisyin ohuiksi siivuiksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi