Possun paahtokylki

Possun kylki on halpaa ja siitä saa oikealla käsittelyllä herkullisen ruoan vaikka grillattavaksi.
Kommentit 1
Luettu 10 224
Tulostettava sivu
Possun paahtokylki

Ainekset neljälle

1 kg paksua possun kylkeä läskillä (luut ja rustot pois)
4 oksaa rosmariinia

Marinadi
2 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijaa
1 rkl paprikajauhoa
1 rkl sipulijauhoja
1 tl mustapippuria
1 tl ruokosokeria
tai
korvaa jauheet valmiilla grillimausteella

Lähetetty: 11.07.2012

Reseptin valmistusohjeet

Laita possun kylki leikkuulaudalle ja viillä läskiin tiheä ristikko. Saa mennä lihaan asti.

Sekoita marinadiainekset. Laita kylki isoon pakastuspussiin ja kaada marinadi sinne. Hiero marinadi ympäri lihaa. Lisää vielä rosmariininoksat pussiin. Jätä jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, miellään seuraavaan päivään.

Grillissä:
Laita liha grilliin (keskilämpö) parilalle läski alaspäin. Anna ruskistua, jopa mustua siinä hissukseen 15-20 min. Kun läski on lähes sulanut ja hyvin rapasakoitunut siirrä lihapuoli alaspäin ylätasolle ja jatka 20 minuuttia paahtamista. Jos näyttää kalvakalle niin ota liekissä vielä väriä lopuksi.

Uunissa:
Laita kylki uunivuokaan läski ylöspäin. Paahda ylätasolla 200 astetta ja puolisen tuntia, niin että läski rapsakoituu. Siirrä alemmas jos alkaa mustua ennen aikojaan.

Ota liha, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään vartiksi. Leikkaa poikkisyin ohuiksi siivuiksi.

Viinisuosituksia tälle ruoalle

35 South B.O. Cabernet Sauvignon Ca...
: : Punaviinit : : alle 10 € : : ribsit
Kommentit 0
Chile
luettu x 637
Torres Coronas Tempranillo
: : Punaviinit : : 10 - 15 € : : grilli
Kommentit 0
Espanja
luettu x 1 174

Reseptisuositukset

Lohkoperunat
Reseptitaivaan rakastettu klassikko. Eikä suotta, nämä lohkoperunat kuorrutuksineen vievät kielen.
K-Eurooppa
Lisuke
luettu 18,982
kommentit 1
Coleslaw-salaatti
Amerikan mallia grillijuhliin. Coleslaw on helppo tehdä ja siksi mm. mökillä erittäin näppärä ruoka.
Maailma
Lisuke
luettu 124,843
kommentit 1

Kommentoi

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Itse kypsennän melko usein uunissa ja otan sitten pinnan ja tietty fiiliksen grillissä :)