Paahtopaisti

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (165 arviota)
Loading...

Reseptin ”upotustekniikalla” saat juuri sellaisen mehukkaan paahtopaistin, jota ruotsinlaivojen buffetista sai vielä silloin kun niissä panostettiin laatuun.

Ainekset kuudelle

  • 1kg naudan paahtopaistia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl pippuria
  • vettä ja suolaa

Paahtopaistin kypsyysasteikko*
57 astetta = todella punainen
62 astetta = medium
65 astetta = kypsä
*upotustekniikalla kannattaa antaa mennä vähän kypsemmäksi kuin normaalisti, koska liha jäähtyy vedessä nopeasti ja kypsyminen loppuu kuin seinään.

Ota liha huoneenlämpöön kahta tuntia ennen paistoa.

Sido liha mahdollisimman tasapaksuksi rullaksi paistinarulla (ei pakko tehdä mutta sitomalla saat tasaisesti paistuvan ja nätin muotoisen lihan).

Kuumenna iso pannu, laita siihen voi + öljy ja paista lihan pinta kiinni kauttaaltaan. Pippuroi paisti jokapuolelta.

Laita paahtopaisti vuokaan (mielellään sellaiseen jossa ritilä pitää lihan irti pohjasta). Laita vuokaan vähän vettä. Tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaan.

Paahda paistia 100 asteessa niin kauan että mittari näyttää 62 astetta (n. 1 1/2h kilon paisti).

Keitä tällä välin 1,5 litraa vettä ja sekoita siihen 2-4 rkl suolaa (maun mukaan). Anna jäähtyä.

Ota liha uunista ja laita se kattilaan tai kulhoon. Kaada suolavesi päälle niin, että liha peittyy kauttaaltaan. Anna paahtopaistin levätä ja suolaantua vedessä 30-60 minuuttia. Kuiva paahtopaisti ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Kastikkeen saat paistoliemestä ja kermasta.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Kiitos helposta ja erittäin hyvästä ohjeesta. Parempaa tuli kuin ruotsin laivojen buffeteissa tarjottavat 🙂

  2. Välttävää yritettiin mutta loistavaa tuli! Eilen keskiyöhön asti kokkailin ja nyt on herkullista paahtopaistia monen päivän iloksi.

Kommentoi