Paahtopaisti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (17 arviota)
Loading ... Loading ...

Reseptin ”upotustekniikalla” saat juuri sellaisen mehukkaan paahtopaistin, jota ruotsinlaivojen buffetissa tarjoillaan.

Ainekset kuudelle

  • 1kg naudan paahtopaistia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl pippuria
  • vettä ja suolaa

Paahtopaistin kypsyysasteikko*
57 astetta = todella punainen
62 astetta = medium
66 astetta = kypsä
*upotustekniikalla kannattaa antaa mennä vähän kypsemmäksi kuin normaalisti, koska liha jäähtyy vedessä nopeasti ja kypsyminen loppuu kuin seinään.

Ota liha huoneenlämpöön kahta tuntia ennen paistoa.

Sido liha mahdollisimman tasapaksuksi rullaksi paistinarulla (ei pakko tehdä mutta sitomalla saat tasaisesti paistuvan ja nätin muotoisen lihan).

Kuumenna iso pannu, laita siihen voi + öljy ja paista lihan pinta kiinni kauttaaltaan. Pippuroi paisti jokapuolelta.

Laita paahtopaisti vuokaan (mielellään sellaiseen jossa ritilä pitää lihan irti pohjasta). Laita vuokaan vähän vettä. Tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaan.

Paahda paistia 100 asteessa niin kauan että mittari näyttää 62 astetta (n. 1 1/2h kilon paisti).

Keitä tällä välin pari litraa vettä ja sekoita siihen 20g suolaa. Anna jäähtyä.

Ota liha uunista ja laita se kattilaan tai kulhoon. Kaada suolavesi päälle niin että liha peittyy kauttaaltaan. Anna paahtopaistin levätä ja suolaantua vedessä 30-60min. Kuivaa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Kastikkeen saat paistoliemestä ja kermasta.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi