Paahtopaisti

Reseptin "upotustekniikalla" saat juuri sellaisen mehukkaan paahtopaistin, jota ruotsinlaivojen buffetissa tarjoillaan.
Kommentit 2
Luettu 73 591
Tulostettava sivu
Paahtopaisti

Ainekset kuudelle

1kg naudan paahtopaistia
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 rkl pippuria
vettä ja suolaa

Lihan kypsyysasteikko*
57 astetta = todella punainen
62 astetta = medium
66 astetta = kypsä
*upotustekniikalla kannattaa antaa mennä vähän kypsemmäksi kuin normaalisti, koska liha jäähtyy vedessä nopeasti ja kypsyminen loppuu kuin seinään.

Lähetetty: 21.01.2012

Reseptin valmistusohjeet

Ota liha huoneenlämpöön kahta tuntia ennen paistoa.

Sido liha mahdollisimman tasapaksuksi rullaksi paistinarulla (ei pakko tehdä mutta sitomalla saat tasaisesti paistuvan ja nätin muotoisen lihan).

Kuumenna iso pannu, laita siihen voi + öljy ja paista lihan pinta kiinni kauttaaltaan. Pippuroi paisti jokapuolelta.

Laita paisti vuokaan (mielellään sellaiseen jossa ritilä pitää lihan irti pohjasta). Laita vuokaan vähän vettä. Tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaan.

Paahda paistia 100 asteessa niin kauan että mittari näyttää 62 astetta (n. 1 1/2h kilon paisti).

Keitä tällä välin pari litraa vettä ja sekoita siihen 20g suolaa. Anna jäähtyä.

Ota liha uunista ja laita se kattilaan tai kulhoon. Kaada suolavesi päälle niin että liha peittyy kauttaaltaan. Anna paahtopaistin levätä ja suolaantua vedessä 30-60min. Kuivaa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Kastikkeen saat paistoliemestä ja kermasta.

Viinisuosituksia tälle ruoalle

Savia Viva Familia Tinto A
: : Punaviinit : : alle 10 € : : tapas
Kommentit 0
Espanja
luettu x 521
Zenato Valpolicella Superiore
: : Punaviinit : : 10 - 15 € : : paisti
Kommentit 0
Italia
luettu x 1 065
Centine
: : Punaviinit : : 10 - 15 € : : grilli
Kommentit 0
Italia
luettu x 1 463

Reseptisuositukset

Paahdetut juurekset
Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Nämä "säräjuurekset" ovat vieläpä helppo tehdä.
Skandinavia
Lisuke
luettu 21,880
kommentit 0
Punaviinikastike
Punaviinikastikkeeseen kannattaa valita notkea, halpa ja täyteläinen viini. Chile hyllyltä löytyy parhaiten.
K-Eurooppa
Kastike
luettu 32,886
kommentit 0

Kommentoi

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

En ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta kiinnostuin kovasti suolavesitekniikasta. Olen tottunut suolaamaan paistin pinnan ennen uunia, pippurit ja suolat siis samaan aikaan pintaan. Tätä täytyy kokeilla!

Oli hyvää. Kiitos reseptistä, kerrankin onnistui vaativa naudan paahtopaisti.
Uunivuokana oli kannellinen lasivuoka.