Paahdetut juurekset

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...Loading...

Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Nämä ”säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg lanttua
  • 1 kg porkkanoita
  • 1 kg punajuuria (tai perunaa)
  • 2 rkl oliiviöljyä

Glasyyri

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • suolat ja pippurit

Kuori ja pilko juurekset peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Porkkanat voi jättää vähän isommiksi (kypsymisajan mukaan).

Laita juurekset laakeaan vuokaan. Lorauta öljyä sekaan ja pyörittele juurekset sekaisin.

Vuoraa folio päälle ja uuniin 225 astetta / 40min. Puolivälissä voi sekoittaa juureksia kerran.

Ota vuoka uunista ja kaada varovasti ylimääräinen neste pois (on myös hyvää kastikepohjaa). Sekoita juurekset taas kertaalleen ja kaada glasyyri tasaisesti pinnalle.

Laita vuoka takaisin uuniin 20 minuutiksi ilman foliota niin juurekset saavat nätin värin ja kiillon.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi