Lohikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading ... Loading ...

Lohikeitto on hienoimmillaan hyvin yksinkertaisena mutta kermaa ja voita ei saa unohtaa. Hyvän lohikeiton salaisuus piilee myös kalaliemessä – itse keitetty on tietysti paras.

Ainekset kuudelle

  • 500g lohta
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1l punaista maitoa
  • 0,5l kalalientä*
  • 10 perunaa (lapin puikula)
  • 2 porkkanaa raasteena
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

*jos teet uunikalan, keitä sen ruodot ja perkeet liemeksi ja pakkaseen. Käytä lohikeitossa kun tarvitset.

Silppua sipuli pieneksi. Kuullota kattilassa voin ja sokerin kanssa lähes ruskeaksi.

Lisää liemi ja maito. Odota että keitto kiehuu ja heitä sitten sekaan kuoritut ja paloitellut perunat sekä raastettu porkkana. Anna kiehua niin että perunat ovat lähes kypsiä

Lorauta kerma ja tilli sekaan. Sotke 2 rkl voita ja 1 rkl jauhoja keskenään (roux – suurus) ja sekoita keittoon. Odota taas että kiehuu ja laita lohet sekaan, levy nollalle ja kansi päälle. Anna lohikeiton hautua 5 min, lohi ei kauempaa vaadi kypsyäkseen.

Maista ja mausta. Lohikeitossa pitää olla suolaa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi