Lohikeitto

Lohikeitto on hienoimmillaan hyvin yksinkertaisena mutta kermaa ja voita ei saa unohtaa.
Kommentit 2
Luettu 7 013
Tulostettava sivu
Lohikeitto

Ainekset kuudelle

500g lohta
3 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1l punaista maitoa
0,5l kalalientä*
10 perunaa (lapin puikula)
2 porkkanaa raasteena
1 sipuli
2 dl kermaa
1 nippu tuoretta tilliä
1 tl valkopippuria
2 tl suolaa
1 tl sokeria

*jos teet uunikalan, keitä sen ruodot ja perkeet liemeksi ja pakkaseen. Käytä lohikeitossa kun tarvitset.

Lähetetty: 19.01.2012

Reseptin valmistusohjeet

Silppua sipuli pieneksi. Kuullota kattilassa voin ja sokerin kanssa lähes ruskeaksi.

Lisää liemi ja maito. Odota että keitto kiehuu ja heitä sitten sekaan kuoritut ja paloitellut perunat sekä raastettu porkkana. Anna kiehua niin että perunat ovat lähes kypsiä

Lorauta kerma ja tilli sekaan. Sotke 2 rkl voita ja 1 rkl jauhoja keskenään (roux - suurus) ja sekoita keittoon. Odota taas että kiehuu ja laita lohet sekaan, levy nollalle ja kansi päälle. Anna lohikeiton hautua 5 min, lohi ei kauempaa vaadi kypsyäkseen.

Maista ja mausta. Lohikeitossa pitää olla suolaa.

Viinisuosituksia tälle ruoalle

Laroche Chardonnay de la Chevalière
: : Valkoviinit : : alle 10 € : : tomaatti
Kommentit 0
Ranska
luettu x 1 030
Joseph Drouhin Laforet Bourgogne Ch...
: : Valkoviinit : : 10 - 15 € : : ahven
Kommentit 0
Ranska
luettu x 1 023

Reseptisuositukset

Paahtopaisti
Reseptin "upotustekniikalla" saat juuri sellaisen mehukkaan paahtopaistin, jota ruotsinlaivojen buffetissa tarjoillaan.
Skandinavia
Pääruoka
luettu 73,519
kommentit 2
Vispipuuro
Tuoreet puolukat, miksei pakastetutkin, muuntuvat klassiseksi suomalaiseksi vispipuuroksi käden käänteessä.
Skandinavia
Jälkiruoka
luettu 4,589
kommentit 1

Kommentoi

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Kuulostaa muuten hyvältä ohjeelta, mutta valkopippuria on omasta mielestä liikaa. Se on vahva mauste eikä sitä tarvitse laittaa paljoa.

Kun tuli hyvää keittoa :)