Kukkakaalipyre

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (100 arviota)
Loading...Loading...

Michelin-tasoinen kukkakaalipyre kruunaa liha-aterian. Pyre on tyylikkyydestään huolimattta helppo tehdä.

Ainekset kuudelle

  • 1 kg kukkakaalia
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa

Mielenkiintoisen vivahteen saat kourallisella raastettua parmesaania tai manchegoa.

Laita kattilaan litra vettä ja suolaa reippaasti. Kuumenna kiehuvaksi ja pilko kukkakaali sekaan. Keitä pehmeäksi.

Ota mukillinen keitinvettä talteen ja kaada loput vedet pois. Laita voita kyytiin ja mausteet. Muussaa haarukalla ensi, kaada sitten loraus kermaa kyytiin.

Ota sauvasekoitin ja ala ajaa tasaiseksi. Lisää kermaa ja keitinlientä tasasuhteissa niin kauan että pyre on pehmeää, mutta pysyy vielä muodossa (hieman löysempää kuin perunamuusi). Lisää etikka ja raastettu juusto (jos käytät sitä) ja aja vielä hetki tasaiseksi. Tarjoa pyre lämpimänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Sari Heilanen -

    Reseptiikan luonnissa tarkkuutta tarvitaan. Aineluettelossa on etikka mainitaan, mutta reseptissa se puuttuu kokonaan.

Kommentoi