Kukkakaalipyre

Michelin-tasoinen kukkakaalipyre kruunaa liha-aterian. Pyre on tyylikkyydestään huolimattta helppo tehdä.
Kommentit 0
Luettu 23 757
Tulostettava sivu
Kukkakaalipyre

Ainekset kuudelle

1 kg kukkakaalia
2 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1 tl valkopippuria
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa

Mielenkiintoisen vivahteen saat kourallisella raastettua parmesaania tai manchegoa.

Lähetetty: 20.03.2012

Reseptin valmistusohjeet

Laita kattilaan litra vettä ja suolaa reippaasti. Kuumenna kiehuvaksi ja pilko kukkakaali sekaan. Keitä pehmeäksi.

Ota mukillinen keitinvettä talteen ja kaada loput vedet pois. Laita voita kyytiin ja mausteet. Muussaa haarukalla ensi, kaada sitten loraus kermaa kyytiin.

Ota sauvasekoitin ja ala ajaa tasaiseksi. Lisää kermaa ja keitinlientä tasasuhteissa niin kauan että pyre on pehmeää mutta pysyy vielä muodossa (hieman löysempää kuin perunamuusi). Lisää raastettu juusto (jos käytät sitä) ja aja vielä hetki tasaiseksi. Tarjoa pyre lämpimänä.

Viinisuosituksia tälle ruoalle

Bouchard Hautes-Côtes de Beaune...
: : Valkoviinit : : 10 - 15 € : : juurekset
Kommentit 0
Ranska
luettu x 722
Joseph Drouhin Moulin-à-Vent
: : Punaviinit : : 10 - 15 € : : kalkkuna
Kommentit 0
Ranska
luettu x 831

Reseptisuositukset

Burgundinpata
Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.
K-Eurooppa
Pääruoka
luettu 18,329
kommentit 0
Poronfileetä Skoglund
Puolet suomesta eläisi porotaloudella, jos se osattaisiin oikein tehdä. Resepti on oivallinen esimerkki poron herkullisuudesta.
Skandinavia
Pääruoka
luettu 6,246
kommentit 0

Kommentoi

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.