Kukkakaalikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (39 arviota)
Loading...Loading...

Parsakaalilla ja basilikalla piristetty kukkakaalikeitto on varsinainen terveyspommi. Kermaisen pehmeä koostumus syntyy jopa ilman kermaa.

Ainekset kahdeksalle

  • 500g Kukkakaalia
  • 500g Parsakaalia
  • 1 puska basilikaa
  • 3 rkl valkoista balsamicoa
  • 1 litra kasvislientä (esim. fondista)
  • 2 dl punaista maitoa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • suolat ja pippurit

Paloitte kaalit. Kuori ja pilko sipuli reippaiksi veneiksi.

Paksupohjaiseen kattilaan lämpöä ja voita. Kuullota sipuli makeaksi.

Lisää litra kasvislientä, balsamico, mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kaalit poreilemaan vartiksi. Kaalia keitettäessä ei käytetä kantta, muuten kaali kitkeröityy.

Kun kaalit ovat pehmeitä, ota pari parsakaalin nuppua koristeeksi, lorauta sekaan punaista maitoa ja aja sauvasekoittimella hienoksi sosekeitoksi.

Heitä vielä basilikat kattilaan, aja muutamalla surautuksella ne sekaan ja kukkakaalikeitto on valmis.

Koristele basilikalla, parsakaalinnupuilla ja oliiviöljyllä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi