Kinkkupiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)
Loading ... Loading ...

Klassinen kinkkupiirakka a la France, eli Quiche Lorraine on helppo ja herkullinen.

Ainekset kuudelle

  • 1 pkt piirakkapohjaa
  • 300g palvikinkkua (ei liian savuinen)
  • 1 purjo
  • 250g emmental-juustoa
  • 2 dl kermaa
  • 3 munaa
  • 1 koura tuoretta timjamia
  • suolat pippurit

Ota irtopohjavuoka ja kauli piirakkapohja siihen sopivaksi niin että reunat nousevat reippaasti ylös pohjalta. Esipaista pohjaa 200C uunissa 10 minuuuttia.

Poista kinkusta tumma kuori ja pilko kinkku niin hienoksi kuin saat. Hienonna myös purjo hyvin hienoksi. Raasta juusto.

Sekoita täyte isossa kulhossa. Revi reippaasti timjamia mukaan ja mausta.

Kaada seos vuokaan, reunat saavat jäädä näkyviin.

Paista kinkkupiirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi