Kantarellikastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...Loading...

Kantarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.

Ainekset noin. 4 dl

  • 3 dl tuoreita kantarelleja
  • 2 kourallista lehtipersiljaa (tai ruohosipulia)
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl kurkumaa (väriksi)
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa

Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Kuullota voin kanssa kasarissa keltaiseksi. Lisää sitten kantarellit ja paista niistä vedet pois. Mausta pippurilla.

Lisää viini ja hauduta se lähes pois. Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Suurusta kantarellikastike kermalla ja mausta sokerilla ja suolalla (kurkumaa tai currya väriksi). Anna kiehahtaa ja siirrä pois levyltä.

Lisää silputtu lehtipersilja ja anna hautua minuutin verran. Tarjoa kantarellikastike kuumana.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi