Kantarellikastike

Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii kantarellikastikkeeseen täydellisesti.
Kommentit 0
Luettu 12 415
Tulostettava sivu
Kantarellikastike

Ainekset (n. 4dl)

3 dl tuoreita kantarelleja
2 kourallista lehtipersiljaa (tai ruohosipulia)
2 dl kermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kasvislientä
1 iso sipuli
2 rkl voita
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl kurkumaa (väriksi)
1/2 tl sokeria
suolaa

Lähetetty: 21.01.2012

Reseptin valmistusohjeet

Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Kuullota voin kanssa kasarissa keltaiseksi. Lisää sitten kantarellit ja paista niistä vedet pois. Mausta pippurilla.

Lisää viini ja hauduta se lähes pois. Lisää kasvisliemi ja kiehauta.

Suurusta kantarellikastike kermalla ja mausta sokerilla ja suolalla (kurkumaa tai currya väriksi). Anna kiehahtaa ja siirrä pois levyltä.

Lisää silputtu lehtiselleri ja anna hautua minuutin verran. Tarjoa kantarellikastike kuumana.

Viinisuosituksia tälle ruoalle

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve
: : Valkoviinit : : alle 10 € : : sitruuna
Kommentit 1
Ranska
luettu x 3 731
Joseph Drouhin Laforet Bourgogne Ch...
: : Valkoviinit : : 10 - 15 € : : ahven
Kommentit 0
Ranska
luettu x 1 019

Reseptisuositukset

Lihamureke venäläisittäin
Äiti Venäjän lahjat maailmalle - suolakurkku, punajuuri ja sipuli. Näistä tehdään maukas täyte lihamurekkeeseen.
K-Eurooppa
Pääruoka
luettu 6,334
kommentit 0
Kalamureke
Seuraavan kerran kun naapuri tarjoaa saalistaan lahjaksi, ei tarvitse enää keksiä tekosyitä miksi ei kelpaa.
Skandinavia
Alkuruoka
luettu 5,415
kommentit 0

Kommentoi

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.