Selataan: Pääruoka

0

Riistakäristys tehdään tässä saksanhirvenlihasta, joka on hiukan mureampaa kuin poron, joten se kypsyy nopeammin. Toki voit käyttää ruokaan vaikka karhunlihaa jos satut jostain löytämään.

0

Taas yksi loistava kohde ylijääneelle paahtopaistille. Paahtopaistipatonki on näppärä kääräistä mukaan piknikille ja se maistuu mahtavalle roseviinin kanssa – kuplilla tai ilman.

0

Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.

0

Italialaiset lihapullat, frikadellit kypsennetään kastikkeessa. Tässä reseptissä mennään klassisella tomaattikastikkeella sekä spagetilla kuin kaunottaressa ja kulkurissa konsanaan.

0

Moskovanpata on helppotekoinen ja se saa muhia uunissa pitkään, jolloin maut tiivistyvät ja padasta tulee erittäin maukas. Muista varata hyvää carmenerestä tehtyä punaviiniä kylkeen.

0

Kun on kiire, nämä wrapit syntyvät hetkessä. Täytteissä voi käyttää mielikuvitusta loputtomasti. Tässä tehdään raikas tonnikalatäyte.

0

Kermainen pippuripossu on saksalaisten herkkuruokaa. Kun paahdat pippurit pannulla, saat niihin upean syvän ja lempeän tulisen sävyn. Varaa paljon olutta tai viiniä tämän ruoan kanssa.

0

Aikojen hämärään häviävän grillikulttuurimme kulmakivi porilainen on tuttu herkku varmasti jokaiselle ennen 90-lukua syntyneelle suomalaiselle. Näin helposti se syntyy omassa kyökissä.

0

Trendikäs kasvisvalmiste nyhtökaura taipuu tässä Aasian matkalle. Nyhtökauranuudelit ovat erittäin nopea ja herkullinen ruoka kiireessäkin.

0

Lihakakku on herkullinen vaihtoehto lihanystävän syntymäpäiväpöytään tai muuten vaan sunnuntairuoaksi. Se hautuu mureaksi pitkällä uunikypsytyksellä.

0

Reseptitaivaan Grand Masters -hampurilainen on saanut vaikutteita Helsingin parhaimmista hampurilaisravintoloista. Tämän burgerin kanssa ei ole tehty kompromissejä.

0

Kunnianosoitus baijerilaiselle olutkulttuurille. Oktoberfest-possupata on niitä näppäriä ruokia joka tulee kuin itsestään uunissa hiljalleen hauduttelemalla.

0

Jauhelikastike on suomalaista perusruokaa. Yksinkertainen tehdä, mutta parilla kikalla saat siitä huomattavasti enemmän irti.

0

Limoncello-kana on herkullinen uuniruoka. Jos ei kaapista satu löytymään Limoncello-likööriä, niin sen voi korvata sokeroidulla sitruunamehulla. Tämä vie kielen mennessään.

Burgundinpata
3

Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.

0

Härkis-burritot ovat maistuvaa herkkua ja tuskin kukaan edes huomaa, että kyse on kasvisruoasta. Chiliä voi käyttää makutottumuksien mukaan.

0

Barbeque Wok ei nimestään huolimatta käy grillissä vaan se saa nimensä upean maukkaasta kastikkeesta, jossa wok tarjoillaan. Kannattaa käydä kiinalaisesta kaupasta kunnon nuudelia.

0

Härkis on härkäpapuvalmiste, jota voi käyttää jauhelihan sijaan kasvisvaihtoehtona. Kieltämättä homma toimii yllättävän hyvin. Testaa esimerkiksi tämä herkullinen pastakastike.

0

Fileestä itse tehdyt kananugetit ovat helppotekoinen herkku, josta lapsetkin tykkäävät. Japanilaisilla panko-korppujauhoilla saat nugetteihin ennenkuulumattoman rapeuden.

0

Arabimaissa paljon käytetty mausteseos Ras el Hanout maustaa nämä kanavartaat omiin svääreihin. Taateli tuo kivan makean ja pirteän säväyksen.

0

Luumupossu on kermaisen täyteläinen kastike, jota kepeyttää makea luumu. Timjami sopii tähän bistrohenkiseen ruokaan erinomaisesti – samoin oikein valittu viini.

0

New York -pihvit ovat juuri ne mehevän näköiset kimpaleet lautasilla, joita jenkkielokuvissa tarjoillaan joka dinerissa ja ravintolassa. Pihvien mehevyyden takaa makuvoi, jossa ne paistetaan.

0

Riistapata on tottakai parhaimmillaan tuoreesta paikallisesta riistalihasta tehtynä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin K-kaupan Väiski rientää hätiin; kasvatettua saksanhirveä löytyy varsin edullisesti pakastealtaasta.

0

Kermainen mangobroileri kuulostaa ABC:n listahitille, mutta siitä saa erittäin hyvää kotioloissa, kun voi laittaa kunnolla oikeaa kermaa ja voita joukkoon.

0

Makaronimössö on jotain mitä kukaan ei tunnusta tekevänsä, mutta jota kokitkin laittavat mielellään kotonaan. Konstailematon mutta herkullinen – yhdistäähän se kaksi suurta suomalaisten rakkautta; jauhelihaa ja makaronia. Katso myös miten makaronimössöstä syntyy pyhäpäivän versio.

0

Munakas syntyy myös pelkistä valkuaisista. Ohut valkoinen munakas kannattaa täyttää tuoreilla tomaateilla ja kääriä rullalle. Tämä ruoka menee läpi paatuneimmankin terveysintoilijan seulasta.

0

Tryffelispagetti on italialaisen keittiön bravuureja. Tryffelit eivät ole maailman halvimpia sieniä, mutta niiden ainutlaatuinen maku jää lähtemättömästi mieleen. Jos haluat säästää, niin tryffeliöljy käy mausteeksi hätätapauksessa.

1 2 3 10