Selataan: Arabi

Ruokia arabimaista. Lammasta, tagineja ja hummusta.

0

Arabimaissa paljon käytetty mausteseos Ras el Hanout maustaa nämä kanavartaat omiin svääreihin. Taateli tuo kivan makean ja pirteän säväyksen.

Marokkolainen kasvismureke
3

Marokkolainen kasvismureke on sen verran tuhti, ettei metsuriakaan haittaa lihan puuttuminen. Oikeilla lisukkeilla tämä on suorastaan juhla-ateria.

Fattoush-salaatti
0

Arabimaiden legendaarinen Fattoush-salaatti saa makua mintusta ja sitruunasta. Leipä tekee siitä ruokaisan.

Minttupaprikat
0

Helppo herkku grillipöytään. Valmiiksi paahdettua ja kuorittua paprikaa löytyy jo hienosti mm. Lidlistä.

Bulgursalaatti
0

Eksoottisen maukas bulgursalaatti käy sellaisenaan ateriasta. Se on myös erinomainen lisuke lihalle.

0

Kotona tehty kebab on usein jopa parempaa kuin kulmaravintolan Iskender. Tätä kannattaa tehdä reilu pötkö kerralla ja pitää pakkasessa aina varalla. Juhlien jälkeenhän tämä jos joku pelastaa päivän.

Sitruunakanaa
0

Jogurtissa ja sitruunassa marinoitu kanavarras saa mukavaa ryhtiä mantelista ja aromia neilikasta. Sitruunakana on pääsäislounaan piristävä ruoka.

Hummus
0

Arabimaailman perusdippi hummus on erinomainen lisuke isommalla aterialla. Tuoreet vihannekset rakastavat sitä myös.

0

Falafel on täyttävä ja maukas kasvispyörykkä lähi-idästä. Reseptejä riittää jos jonkinlaista, mutta tässä niistä yksi, jossa pähkinäistä makua korostetaan tahinilla.

Paistettu Halloum
0

Halloum juusto tulee Kyprokselta ja on koostumukseltaan sen verran tukeva, että sitä voi huoletta paistaa.

Mausteinen couscous
0

Couscous on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä loistava ruoka sellaisenaan mutta toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.

Porkkanadippi
0

Hieman tulinen ja hunajan ansiosta hennon makea dippi. Erinomainen pikantti lisä meze-pöydässä.